wyszukiwanie zaawansowane
Forum ludzi biznesu
  Najnowsze   Kategorie   Pomysł na Biznes    

Moja Firma » Pomysł na Biznes  

W jakim kierunku iść?

Tematy: 1
Witam,mama pewien dylemat w co zainwestować-posiadam 400 tys zł i jaka narazie nie mam pomysłu, może ktoś coś podpowie??????

Tematy: 0
zależy jakiego zysku sie Pan spodziewa. Mozna inwestowac w fundusze np. akcyjne po czesci - i czekac - ale to dlugotrwala inwestycja i dla osob ktore nie boja sie spadków.

Taka kwote mozna tez smialo zainwestowac we wlasny biznes - pytanie tylko w czym czuje sie Pan dobrze. Wyszukac nisze, lub dobre miejsce - i zaczynac.

Pytanie jest tak ogólnikowe, że nie ma na nie złotego środka.

Interesuje mnie własny biznes, posiadam zaplecze w postaci-Dużej hali,transport,samochody cieżarowe i Tir(przewóz materiałów sypkich)ładowarke,koparko-ładowarke,samochód dostawczy.Może to można by z czymś powiązać w szczególności chodzi mi o wykorzystanie tej hali..aby cos w niej otworzyc.

najprostsze, najbardziej skuteczne i dochodowe - to sprzedaż materiałów budowlanych, sprzedaż chemii, materiałów wykończeniowych. W hali można trzymać te rzeczy które tego wymagają, aby nie były wilgotne, aby były dobrej jakości. Za pomocą ładowarek można dokonywać ładowania tych materiałów - i dowozić do klienta za pomocą środków transportu. A koparko-ładowarkę można wykorzystać do np wykonywania robót ziemnych, albo na wynajem, tyle teraz tego śniegu i każdy marzy o takim sprzęcie. Cena to 250 zł/h usługi.:)
A jeżeli jeszcze Ci będzie mało polecam się - zdobędziemy fundusze na dalszy rozwój firmy.

Materialy budowlane, slyszalem (mieszkam w stanach) ze jest na to ogromne zapotrzebowanie w Polsce. Smiac mi sie chcialo kiedy kilku moich znajomych postanowilo wysylac materialy budowlane z USA do Polski. Drewno, deski, drewniane ploty ozdobne. Drzwi okna... W cenach sie nie orientuje ale podobno szalenie sie to oplaca w tym momencie.

pozdrawiam
Artur
www.zaoceanem.com
Zakupy w USA, bez wychodzenia z domu
dokładnie o tym chciałem napisać. Powoli banki znów otwierają sie na kredyty mieszkaniowe, na budowę domu - więc popyt znów będzie na te materiały duży. A trzeba powiedziec sobie jasno, ze mimo kryzysu wcale taki maly nie jest

Tak slyszalem o tym ze w Polsce, Banki zaczynaja lagodzic swoja polityke kredytowa. W Stanach jeszcze nie, ale juz sie o tym zaczyna mowic. Ale jednak w tym momencie popyt na materialy budowlane w USA jest znikomy w porownaniu do ubieglych lat. Jezeli chodzi o budowy nowych domow, jest to znikome. Miejmy nadzieje ze sie to niebawem zmieni na lepsze :)

pozdrawiam
Artur
www.zaoceanem.com
Zakupy w USA, bez wychodzenia z domu
Sprzedaż materiałów budowlanych jest dobrym pomysłem,jest na to popyt, lecz w moim małym miasteczku jest zbyt duża konkurencja( 4 punkty sprzedaży).Gdy na początku istniały 2-widać było jak sie rozwijaja a teraz zrobił się ciasny rynek....

firma transportowa, sala weselna, fryzjerstwo i kosmetyka,
koparko-ładowarka i usługi budowlane, maszyna do robienia wszelkiego rodzaju opakowań: torebek ekologicznych na zakupy i kartonów, sprzedaż czegokolwiek innego - supermarket spożywczy, hurtownia napoi...
Rozwiązań jest wiele. Wystarczy chcieć

Moderatorzy: lukaszb, alexan
Zaloguj się
Adres Email:
Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się!

• Darmowe Porady na Forum
  • Znajmość osób z branży
  • Możliwość zakłdania grup
  • ... i wiele innych
Podziel się swoim doświadczeniem. Wejdź na forum