Dzisiaj jest środa, 16 maj 2012r.
Kontakt kontakt ikona LogowanieDarmowa rejestracja

dodaj do ulubionych powrót do biznes-firma

Novision - PP czy piramida?

Dobre programy partnerskie. Ile możemy na nich zarobić, czemu służą. Opisy programów partnerskich z których korzystacie. Podzielcie się uwagami.

Novision - PP czy piramida?

Postprzez Prettier » 02 Sie 2010, 02:01

Ostatnio czytalam wiele na temat piramid i roznic miedzy piramidami, a programami partnerskimi. Do ktorej z nich zaliczylibyscie Novision. Oto najbardziej istotna informacja o firmie:

Aby rozpoczac wspolpracę nalezy wziac udzial w szkoleniu, ktore jest wstepem do calego cyklu szkolen. Cena to 390zl, w sklad wchodzi hotel, zywienie i materialy szkoleniowe.

Myslicie, że firma jest wiarygodna? Zastanawiam się czy nie wziąć na probę udzialu?
Awatar użytkownika
Prettier

Re: Novision - PP czy piramida?

Postprzez Pela » 20 Sie 2010, 00:40

Jeżeli ufasz opinią innych to napotkasz i dobre i złe opinie pytanie czy chcesz się sama przekonać
Awatar użytkownika
Pela

Postprzez warren1 » 20 Sie 2010, 02:07

Czyli dyskretnie sugeruje Pani, że firma jest godna zaufania? Również czytałem opinię na jej temat i niestety zdecydowana większość była negatywna...
Awatar użytkownika
warren1

Postprzez Marx » 20 Sie 2010, 10:47

Nie znam tej firmy ale większość takich sieciówek działa na granicy prawa.
Większość zależy od tego co później robisz po takim szkoleniu bo to ostatecznie potwierdzi lub zaprzeczy temu czy jest to piramida.

Ostatnio czytałem gdzieś o programie Open Rentier, nazwa była naprawdę dobra a rezultaty zachęcające.
Po tym jak zgłębiłem się bardziej w ten program okazało się, że to jednak wygląda na piramidę, więc nie widzę przyszłości w takich rozwiązaniach. Chodziło o to, że raz w roku wykupujesz chyba 1% udziałów w zysku firmy a co miesiąc dostajesz ten procent jej zysków jaki wykupiłeś. Ludzie płacili jakoś 200zł i cieszyli się, bo w pierwszych miesiącach nowych przybywało, więc dostawali co miesiąc nawet dwa razy więcej. Ostatnie notowania były takie, że wypłata miesięczna wynosiła kilkanaście złotych, więc już nawet w rok się nie zwróci dla tych którzy doszli za późno. Gdy chętnych do zapisów nie będzie już wcale to po prostu upadnie jeśli wcześniej odpowiednie służby tego nie zamkną.

Chciałem tylko powiedzieć, że trzeba być ostrożnym i najlepiej wybierać firmy znane i z długim stażem na tym nieprzewidywalnym rynku :D
Marx

Postprzez Prettier » 13 Wrz 2010, 19:35

Czyli jednak jest to piramida. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że prawo nie zabezpiecza ewentualnego upadku firm działających na granicy prawa i nie zapewni konieczności zwrotu wpłaconych pieniędzy. Oczywiście, że jest to ryzyko inwestycyjne, ale liczba oszustw jest chyba wystarczająco duża, żeby zająć się takim problemem.
Awatar użytkownika
Prettier

PostTen post został usunięty przez alexan dnia 17 Maj 2011, 20:30.

Postprzez gotlandia » 23 Maj 2011, 09:22

Wracając do tematu sprzed miesięcy w końcu mogę przedstawić wstępne wytyczne w sprawie zamieszania panującego na forach internetowych odnośnie firmy Novision. Przez dłuższy okres śledziłam wiele stron, portali finansowych i popularnych for dyskusyjnych, na których można zapoznać się z dziwnymi zapisami rozmów internautów na tematy związane z działalnością firmy Novision. Choć już jakiś czas temu zostałam zainspirowana różnymi nieprawdziwymi informacjami na temat firmy finansowo- ubezpieczeniowej to dopiero po wielu miesiącach mogę podać jakieś wstępne ustalenia. Uprzejmie informuję, iż wątki otwierane przez Internautów na licznych forach na temat Novision najczęściej inicjowane są przez konkurencję, która pod płaszczem anonimowych wypowiedzi pozwala sobie na śmiałe szerzenie nieprawdy na temat tej firmy.

Doszukując się różnych informacji na tematy związane z tą właśnie instytucją, próbowałam odnaleźć ukryte elementy sensacji, których przecież się spodziewałam pod wpływem internetowych komentarzy, a których rzekomo nie dostrzegłam. Moje pytanie kieruję do tych, którzy tak regularnie i obficie dyskutują na forach internetowych na temat działania firm o podobnym profilu- na podstawie jakich informacji powstają tego typu dyrdymały o treści zakazanej, bo wyraźnie zafałszowanej? Dziwne wypowiedzi, które wyraźnie mają na celu nadszarpnięcie opinii dobrze prosperujących firm, to najczęściej typowe zabiegi ze strony konkurencji, ale nie tylko. Druga grupa internautów dbająca o „dobre” imię firmy to osoby, które zwyczajnie zbyt szybko się poddały i w akcie zemsty próbują w postaci pisania negatywnych komentarzy poprawić swoje samopoczucie. Czy to dobra droga? Na to pytanie odpowiedzcie już sobie sami.

Ukrywając się za kulisami firmy Novision udało mi się uzyskać wiele informacji, które znacznie odbiegają od tego, z czym wcześniej zapoznałam się w Internecie. Szukając różnych danych na temat firmy, często można było wyczytać, że to przykład typowej piramidy finansowej działającej w nielegalny sposób na prawach sekty. Stanowczo muszę ogłosić, że to kompletna nieprawda. Firma Novision już od wielu lat działa w oparciu o legalny system Multi Level Marketing, który cieszy się coraz większą popularnością i poparciem w naszym kraju. Choć na początku budził i w wielu środowiskach wciąż budzi duże kontrowersje, to wszystko wskazuje na to, że działalność tego typu systemu w naszym kraju cieszy się coraz większym powodzeniem.

Wiele konkurencyjnych firm o podobnych korzeniach, działających w oparciu o system MLM, działa w bardzo nieetyczny sposób w stosunku do firm wiodących na rynku finansowo- ubezpieczeniowym. Niestety z takim zjawiskiem spotykamy się w przypadku firmy Novision, która zupełnie niewinnie wrzucona została do wora spraw tajemnych i niezbadanych. Należy zwrócić uwagę, że firma Novision działa na rynku finansowym już od początku lat 90. i wciąż prężnie się rozwija, o czym świadczą całkiem imponujące osiągnięcia. To chyba wystarczający dowód na to, że cichy zabójca w postaci konkurencji czyha i należy to wziąć pod uwagę.
gotlandia

Finanse z "pazurem"

Postprzez gotlandia » 26 Lip 2011, 11:45

"Finanse na wesoło"

To niewątpliwie jeden z najbardziej spektakularnych występów w ramach projektu firmy Novision z cyklu „Finanse Na Wesoło” z Cezarym Pazurą w roli głównej. Sala Kongresowa Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie wypełniona była po brzegi. Publiczność, ponad 2700 widzów zgromadzonych na widowni, raz po raz, wybuchając głośnym śmiechem, tylko potwierdzała, że znany aktor, komik i reżyser potrafi publikę porwać do zabawy.

http://www.grandblog.pl/finanse_na_weso ... em,90.html

„Zamarzyło nam się powiedzieć ludziom o pieniądzach tak, aby było to dla nich zabawne, ale i interesujące. Chcieliśmy znaleźć podobieństwa między ludźmi - kobietami, mężczyznami - a monetami, banknotami. Chcemy to pokazać w krzywym zwierciadle, bo najlepiej edukować się przez śmiech… Taki był pomysł i ja z przyjemnością do tego projektu się przyłączyłem”- powiedział Cezary Pazura.
A jakie wrażenia po "Finansach Na Wesoło"?
Po występie Cezarego Pazury udało nam się przeprowadzić krótką sondę.
-Wrażenia bardzo pozytywne. Uważam, że występ Cezarego Pazury bardzo pomógł i uświadomił ludziom konieczność oszczędzania i inwestowania. Jeżeli chodzi o firmę Novision to byłem niedawno na SBI i aktualnie jestem kandydatem.
- Bardzo nam się podobało. „Finanse na wesoło” to dużo śmiechu, humoru, dobry żart, wszystko przekazane w ciekawej formie i całość daje do myślenia. Wcześniej nie kojarzyłam firmy Novision. Teraz postaram się zdobyć więcej informacji, kto wie, a może zacznę myśleć o finansach.
- Bardzo ciekawy występ- dobry, nowy pomysł, przede wszystkim dla młodych ludzi, którzy chcą rozwinąć swój interes, swój biznes. Jest to bardzo dobre skojarzenie, porównanie, nie tylko pouczające, ale i bardzo współgrające z życiem codziennym, które na każdym kroku przypomina, jak ważne są pieniądze i proces oszczędzania.
- Na temat firmy Novision wiele czytałam wcześniej w Internecie, byłam tym zainteresowana, inaczej to wygląda na żywo, bo relacje z mediów i Internetu wyglądają znacznie inaczej. Jednak uważam, że warto zainteresować się tą firmą.

Następna

Wróć do Program Partnerski

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Copyright by Biznes-Firma © 2010 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Powered by Digital Sunset
Regulamin | Polityka prywatności | Pomoc | Kontakt