Konkursy internetowe
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Konkursy internetowe
Co sądzicie o takie formie promocji firmy jak konkurs w sieci? Ile odwiedzin musi mieć strona, aby opłacalo się organizować konkursy i jaka powinna być wartość nagród względem ilości odwiedzin, aby zachęcić userów?
-

lurasano1 - Posty: 66
Re: Konkursy internetowe
Oczywiście, że konkurs jest opłacalny, jednak trzeba zainwestować w jego promocję. Nie da się od tak określić poziomu cenowego nagród, ale z doświadcenia wiem, że najlepiej na nagrody używać coś namacalnego. Przykładowo abonament na stronę za 50zł będzie wyglądał gorzej niż coś wysłanego pocztą o tej samej wartości. Niemniej jednak warto wciągnąć użytkowników, aby zrobili coś da strony, by wygrać nagrodę i wtedy będzie się opłacać w każdej sytuacji 
-

usausa - Posty: 56
Sam konkurs może stanowić dobrą promocję Twojego serwisu. Nie dość, że zatrzymasz przy sobie ludzi, którzy już odwiedzają Twoja stronę, to możesz przyciągnąć nowych. Konkurs powinien wymagać od usera minimum wysiłku, a efekt tego wysiłku powinien mu dać zadowalający efekt, czyli szansę na wygraną atrakcyjnej nagrody.
- trewer
Dodam jeszcze, że warto dołączyć jakieś gadżety reklamowe typu długopisy czy koszulki. To wiele nie kosztuje, a ktoś taką rzecz potraktuje inaczej niż otrzymaną za darmo i pewnie wyrzuconą do kosza
Zawsze to jakaś reklama.
-

Prettier - Posty: 50
Ja uważam, że konkursy w internecie to świetna forma promocji. Ostatnio znalazłam mega oryginalny konkurs na facebooku promujący kosmetyki do kąpieli Original Source http://www.facebook.com/NieZawieraRutyn ... 8146306304 Pomysł zabawny, bo trzeba ścigać się po mieście rowerem i można wygrać smartfona.
- banio
Ja gram i juz kilka razy udało mi się wygrać, wprawdzie są to drobiazgi, koszulki, książki, kubki itp, ale raz byłam o krok od wygrania samochodu
. te konkursy są zwykle bardzo łatwe, ten z samochodem polegał na polubieniu serwisu i dodaniu darmowego ogłoszenia o sprzedaży na sprzedajemy, pikuś!
-

Menna79 - Posty: 25
Naprawdę można coś wygrać ?Jakie są jeszcze nagrody ?
- aska28
Ten konkurs na sprzedajemy był juz jakiś czas temu, ale niedawno mieli taki. gdzie mozna było wygrać wycieczkę w zamian za trafienie w cenę przedmiotu na sprzedaz.
-

Menna79 - Posty: 25
Z tego, co widzę, to konkursy właśnie na wspomnianym Facebooku mają niezłe "wzięcie". Widać to na tablicy chyba każdej osoby, która ma konto w tym portalu
.
- mkrawczykowski
Ej konkursy intenrnetowe są spoko, wystarczy gdzieś kliknąć zebrać kilku znajomych i można wygrąć niesamowite nagrody... Na przykład Asus Lamborghini lub Apple iPad2
Na fanpage’u Soplicy można bardzo łatwo zgarnąć te nagrody!!
http://www.facebook.com/antek.soplica?s ... 6314213273
Na fanpage’u Soplicy można bardzo łatwo zgarnąć te nagrody!!
http://www.facebook.com/antek.soplica?s ... 6314213273
- sparta
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Zarabianie w internecie
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości