Dzisiaj jest środa, 16 maj 2012r.
Kontakt kontakt ikona LogowanieDarmowa rejestracja

dodaj do ulubionych powrót do biznes-firma

Konkursy internetowe

Tu podyskutujemy o tym jak zarabiać w internecie. Czyli biznes internetowy - sklepy internetowe, serwisy internetowe i inne metody zarabiania w internecie. Co musimy wiedzieć i czego się wystrzegać. Sprawdzone pomysły, nowe pomysły.

Konkursy internetowe

Postprzez lurasano1 » 10 Kwi 2011, 23:18

Co sądzicie o takie formie promocji firmy jak konkurs w sieci? Ile odwiedzin musi mieć strona, aby opłacalo się organizować konkursy i jaka powinna być wartość nagród względem ilości odwiedzin, aby zachęcić userów?
Awatar użytkownika
lurasano1

Re: Konkursy internetowe

Postprzez usausa » 13 Kwi 2011, 00:18

Oczywiście, że konkurs jest opłacalny, jednak trzeba zainwestować w jego promocję. Nie da się od tak określić poziomu cenowego nagród, ale z doświadcenia wiem, że najlepiej na nagrody używać coś namacalnego. Przykładowo abonament na stronę za 50zł będzie wyglądał gorzej niż coś wysłanego pocztą o tej samej wartości. Niemniej jednak warto wciągnąć użytkowników, aby zrobili coś da strony, by wygrać nagrodę i wtedy będzie się opłacać w każdej sytuacji :)
Awatar użytkownika
usausa

Postprzez trewer » 13 Kwi 2011, 12:16

Sam konkurs może stanowić dobrą promocję Twojego serwisu. Nie dość, że zatrzymasz przy sobie ludzi, którzy już odwiedzają Twoja stronę, to możesz przyciągnąć nowych. Konkurs powinien wymagać od usera minimum wysiłku, a efekt tego wysiłku powinien mu dać zadowalający efekt, czyli szansę na wygraną atrakcyjnej nagrody.
trewer

Postprzez Prettier » 13 Kwi 2011, 21:57

Dodam jeszcze, że warto dołączyć jakieś gadżety reklamowe typu długopisy czy koszulki. To wiele nie kosztuje, a ktoś taką rzecz potraktuje inaczej niż otrzymaną za darmo i pewnie wyrzuconą do kosza :) Zawsze to jakaś reklama.
Awatar użytkownika
Prettier

Postprzez banio » 06 Maj 2011, 09:43

Ja uważam, że konkursy w internecie to świetna forma promocji. Ostatnio znalazłam mega oryginalny konkurs na facebooku promujący kosmetyki do kąpieli Original Source http://www.facebook.com/NieZawieraRutyn ... 8146306304 Pomysł zabawny, bo trzeba ścigać się po mieście rowerem i można wygrać smartfona.
banio

Postprzez Menna79 » 08 Wrz 2011, 11:00

Ja gram i juz kilka razy udało mi się wygrać, wprawdzie są to drobiazgi, koszulki, książki, kubki itp, ale raz byłam o krok od wygrania samochodu :shock: . te konkursy są zwykle bardzo łatwe, ten z samochodem polegał na polubieniu serwisu i dodaniu darmowego ogłoszenia o sprzedaży na sprzedajemy, pikuś!
Awatar użytkownika
Menna79

Postprzez aska28 » 12 Wrz 2011, 14:00

Naprawdę można coś wygrać ?Jakie są jeszcze nagrody ?
aska28

Postprzez Menna79 » 12 Wrz 2011, 14:10

Ten konkurs na sprzedajemy był juz jakiś czas temu, ale niedawno mieli taki. gdzie mozna było wygrać wycieczkę w zamian za trafienie w cenę przedmiotu na sprzedaz.
Awatar użytkownika
Menna79

Postprzez mkrawczykowski » 27 Paź 2011, 11:12

Z tego, co widzę, to konkursy właśnie na wspomnianym Facebooku mają niezłe "wzięcie". Widać to na tablicy chyba każdej osoby, która ma konto w tym portalu ;).
mkrawczykowski

Postprzez sparta » 16 Lis 2011, 11:10

Ej konkursy intenrnetowe są spoko, wystarczy gdzieś kliknąć zebrać kilku znajomych i można wygrąć niesamowite nagrody... Na przykład Asus Lamborghini lub Apple iPad2 :twisted:
Na fanpage’u Soplicy można bardzo łatwo zgarnąć te nagrody!!
http://www.facebook.com/antek.soplica?s ... 6314213273
sparta

Wróć do Zarabianie w internecie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Copyright by Biznes-Firma © 2010 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Powered by Digital Sunset
Regulamin | Polityka prywatności | Pomoc | Kontakt