Dzisiaj jest środa, 16 maj 2012r.
Kontakt kontakt ikona LogowanieDarmowa rejestracja

dodaj do ulubionych powrót do biznes-firma

Sprowadzanie antyków

Masz pomysł na biznes? Udało Ci się zrealizować taki pomysł? Szukasz pomysłu na własny interes? To Forum jest dla Ciebie.

Sprowadzanie antyków

Postprzez MaciejWolski » 22 Lut 2012, 17:20

Zastanawiałem się nad biznesem polegającym na sprowadzaniu antyków z zachodu, a może nawet i wschodnich krajów sąsiadujących. Możecie mi powiedzieć czy sprowadzanie staroci z takich krajów jest legalne i gdzie najlepiej kupować – na giełdach czy od sprzedawców indywidualnych?
Awatar użytkownika
MaciejWolski

Re: Sprowadzanie antyków

Postprzez adi85 » 24 Lut 2012, 11:17

czy sprowadzanie antyków z zagranicy jest legalne, to nie wiem i w tym temacie Ci niestety nie pomogę, ale jednak wiem, że jest to dość opłacalny interes, ponieważ znajomy mojego szefa zajmuje się ogólnie sprzedażą antyków i zbiera wszystko, co się tylko da. kiedyś od starszej kobiety kupił za grosze jakieś drzwiczki od kominka, czy tam pieca kaflowego, odrestaurował to małym nakładem finansowym, a sprzedał później za 2 tysiące jakiemuś zapalonemu zbieraczowi takich rzeczy. więc dowiedz się dokładnie o sprawy legalności, bo interes jest opłacalny i to nawet bardzo, no ale siłę przebicia i znajomości też trzeba w tym mieć.
Awatar użytkownika
adi85

Re: Sprowadzanie antyków

Postprzez JankoMuzykant » 05 Mar 2012, 20:32

Nie wiem co konkretnie Cię interesuje, ale tutaj można co nieco o tym poczytać. Wszystkie kwestie zawarte są w tej ustawie: http://www.vat.pl/att/przepisy/VAT_2005.pdf
Awatar użytkownika
JankoMuzykant

Wróć do Pomysł na Biznes

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Copyright by Biznes-Firma © 2010 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Powered by Digital Sunset
Regulamin | Polityka prywatności | Pomoc | Kontakt