Motywowanie pracowników
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Motywowanie pracowników
Jakie są Wasze sposoby motywowania i premiowania pracowników? Zapraszam do wypowiedzi w temacie!
-

Prettier - Posty: 50
Re: Motywowanie pracowników
Na pierwszym miejscu oczywiście premie pieniężne, zaraz po tym w miarę możliwości finansowych szkolenia (zawsze przyda się nowy punkt widzenia rozwiązań dla starych zagadnień)
www.netimage.pl
Twój wizerunek w internecie
www.netimage.pl
- daga34
Tylko zależy jak szkolenia zostaną odebrane przez pracowników - czy jako możliwość poprawienia umiejętności czy raczej wskazówka, że coś jest nie tak i przydałoby się poprawić niektóre rzeczy 
-

bolosan - Posty: 118
A jeśli chodzi o zrozumienie przez pracowników, że szkolenie podnosi ich kwalifikacje to już zależy od dojrzałości samych pracowników. Czytuję różne fora i w większości to właśnie oni narzekają, że firmy skąpią na szkolenia, mimo iż są bardzo potrzebne takie szkolenia jak http://www.leadership-center.pl/oferta/ ... jektami-2/ czy z dobrego zarządzania czasem http://www.leadership-center.pl/szkolen ... ial-8-dni/.
- daga34
taaaaaaaaaak, szkolenie działa tak pod warunkiem, że jest przeprowadzone odpowiednio. biorąc pod uwagę ilość firm oferujących szkolenia, łatwo teraz natknąć się na zwykłych naciągaczy, którzy przeprowadzą szkolenie, które przeprowadzić mogłaby osoba z ulicy. dobrze opierać się o opinię niezależnych instytucji specjalizujących się w ewaluacji szkoleń (http://iakg.pl), które przynajmniej dają wgląd w efekty takiego szkolenia.
- amaretto
pracowałem raz w firmie gdzie szef tlyko straszył zwolnieniami. chcial tak nas motywować.
A samą motywacja jest też właśnie atmosfera w firmie. jesli jest miło, spokojnie (pomimo nawału pracy) to sie zupełnie inaczej pracuje, lepiej i wydajniej. A jak jest jeszcze ping pong na niemoc twórczą to czego chciec więcej
(pomijam tu premie finansowe, tych nigdy za wiele)
A samą motywacja jest też właśnie atmosfera w firmie. jesli jest miło, spokojnie (pomimo nawału pracy) to sie zupełnie inaczej pracuje, lepiej i wydajniej. A jak jest jeszcze ping pong na niemoc twórczą to czego chciec więcej
- trewer
daga34 napisał(a):Na pierwszym miejscu oczywiście premie pieniężne, zaraz po tym w miarę możliwości finansowych szkolenia (zawsze przyda się nowy punkt widzenia rozwiązań dla starych zagadnień)
http://www.netimage.pl
czytam jakiś czas temu artykuł odnośnie motywowania pracowników i były w nim przytoczone wyniki badań z których wynikało, ze premie pieniężne w brew pozorom nie są najlepszym motywatorem do pracowników. z przeprowadzonych badań wynikało, że osoby które wiedziały, że za wykonanie zadania otrzymają gratyfikacje pieniężną, skupiały sie na czekającej nagrodzie i na jak najszybszym wykonaniu zadania, nie zwracają uwagi na jakość wykonania. Osoby, które nie były motywowane finansowo, a zadanie mieli wykonać dla satysfakcji i aby się sprawdzić, wykonywały zadanie lepiej i w zbliżonym czasie do pierwszej grupy. wydaję mi się ze większość zależy na jakości, więc może warto pomyśleć nad innymi sposobami motywowania.
- zofka28
zofka28 napisał(a):daga34 napisał(a):Na pierwszym miejscu oczywiście premie pieniężne, zaraz po tym w miarę możliwości finansowych szkolenia (zawsze przyda się nowy punkt widzenia rozwiązań dla starych zagadnień)
http://www.netimage.pl
czytam jakiś czas temu artykuł odnośnie motywowania pracowników i były w nim przytoczone wyniki badań z których wynikało, ze premie pieniężne w brew pozorom nie są najlepszym motywatorem do pracowników. z przeprowadzonych badań wynikało, że osoby które wiedziały, że za wykonanie zadania otrzymają gratyfikacje pieniężną, skupiały sie na czekającej nagrodzie i na jak najszybszym wykonaniu zadania, nie zwracają uwagi na jakość wykonania. Osoby, które nie były motywowane finansowo, a zadanie mieli wykonać dla satysfakcji i aby się sprawdzić, wykonywały zadanie lepiej i w zbliżonym czasie do pierwszej grupy. wydaję mi się ze większość zależy na jakości, więc może warto pomyśleć nad innymi sposobami motywowania.
To zalezy. duuuzo jest firm zatrudniających na byle jakie umowy. i nikt mi nie wmowi, ze dobra umowa, dobre wynagrodzenie i premia pieniezna nie jest dobrym motywatorem dla pracownika. Ok - zgadzam sie - jesli wczesniejsze warunki zostaly spelnione, to mozna motywowac dodatkowo mozliwoscia awansu, szkoleniami czy integracja pracownikow. A swoją drogą, np. moja firma korzysta z Creso Group - wszyscy są zadowoleni, bo pracodawca placi mniej na utrzymanie pracownika w firmie, pracownik - bo dostaje dobrą umowę. zatem ostatnio czego mi brakuje w mojej firmie to faktycznie szkolenia
- tokentoken
Motywowanie może naprawdę zależeć od rodzaju umowy. Ktoś na umowie śmieciowej będzie pewnie wolał pieniądze, natomiast ktoś, kto posiada "bezpieczną" umowę o pracę na czas nieokreślony i nie ma większych problemów finansowych, może z większą chęcią skorzystać np. z dodatkowych szkoleń czy dofinansowania do kolejnego kierunku studiów.
Prezentacje szkoleniowe
Prezentacje szkoleniowe
- ZielonaM
Pracowników motywuję się najlepiej tak jak samemu chciałoby się być zmotywowanemu. Dodatkowe bonusy, ale przede wszystkim motywacja finansowa to chyba podstawa.
- pisii35
19 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Moja Działalność Gospodarcza
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość