Jak usprawnić biznes?
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak usprawnić biznes?
Czy w waszych firmach macie problemy z procesami, zleceniami, tym jak realizowana jest produkcja?
Nam właśnie doskwiera ten problem i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co zrobić, by było lepiej.
Niby zlecenia są, niby wszyscy pracują, ale wypracowany zysk jest minimalny ;/
W czym może tkwić problem?
Nam właśnie doskwiera ten problem i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co zrobić, by było lepiej.
Niby zlecenia są, niby wszyscy pracują, ale wypracowany zysk jest minimalny ;/
W czym może tkwić problem?
-

bisek - Posty: 16
Re: Jak usprawnić biznes?
A czy robisz na razie cokolwiek by poprawić sytuację? No właśnie - zapewne nie robisz kompletnie nic. Jeśli dzialalność jest spora to konieczne będzie albo zatrudnienie pracownika, który będzie odpowiadał zakontrolę, albo zakup odpowiedniej aplikacji, która będzie to wszystko realizowała. Jedno i drugie ma swoje plusy i minusy. Za czym jesteś?
-

Kiszka - Posty: 9
Jeśli podasz więcej szczegółów to może pomożemy. Na czym polegają te problemy z procesami, zleceniami? Bo może prosty błąd popełniacie i dobra rada pomoże. 
- pisii35
pisii35 - mam opisać jak wygląda wszystko w naszej firmie? Książka by z tego wyszła.
kiszka - nie mam środków na kolejne zatrudnienia i w tym problem. Ale... nie sądzę również by jakakolwiek aplikacja tutaj pomogła. Może jakiś stażysta?
kiszka - nie mam środków na kolejne zatrudnienia i w tym problem. Ale... nie sądzę również by jakakolwiek aplikacja tutaj pomogła. Może jakiś stażysta?
-

No na bank stażysta uczy firmę i sprawi, że wszystko będzie idealnie. Prace będą realizowane lepiej, a liczna zleceń będzie ogromna. Ty napisałeś to na poważnie? Jeśli nie masz kasy na pracownika to wypróbuj to - http://www.taskbeat.pl/ Zapisz się na testowanie, a jeśli zaczniesz robić się po tym mądrzejszy to wypróbuj na dłużej. Ta aplikacja pozwala przedzielać priorytety zadaniom, przekazywać poszczególne prace do konkretnych osób, obsługiwać dzielić zlecenia... a zresztą sam sprawdź - możesz tak sposoro zmienić.
-

A... ile się czeka na testowanie? Trochę czas mnie goni i chciałbym to załatwić jak najszybciej. Jeśli możesz coś praktycznego na temat tej aplikacji napisać to będę wdzięczny.
-

Powinieneś następnego dnia mieć już dostęp - w zasadzie od ręki dają dostęp.
Poświęć ten czas na poznanie programu bo naprawdę warto. Nie powiem dokładnie "ile" będziesz z tego miał, ale na pewno "coś" z tego wyniesiesz.
Poświęć ten czas na poznanie programu bo naprawdę warto. Nie powiem dokładnie "ile" będziesz z tego miał, ale na pewno "coś" z tego wyniesiesz.
-

Mam już dostęp i wygląda na to, że znajdę dla taskbeat fajne zastosowanie w mojej firmie. Nie wiem jeszcze dokładnie co z tego wyjdzie, ale wygląda to perspektywicznie. Podoba mi się na razie niski koszt - zobaczymy jakie to przyniesie praktyczne efekty.
-

Nie wiesz co z tego wyjdzie, ale już wiesz, że będzie to miało zastosowanie? Hehe... śmieszne...
Konkret kolego - co zauważyłeś, czy wiesz jak korzystać i jakie wnioski? Prosimy o konkrety!
Konkret kolego - co zauważyłeś, czy wiesz jak korzystać i jakie wnioski? Prosimy o konkrety!
-

Co zauważyłem? Sporo. Na pewno wiele oczywistych rzeczy stało się teraz... naprawdę oczywiste.
Przykład? Fakt, że każde zlecenie powinno mieć odmienny priorytet. Kwestia tego typu, że pracownik powinien wiedzieć, która praca jest ważniejsza, szczególnie przy wielu zadaniach. To faktycznie ma spore znaczenie.
Przykład? Fakt, że każde zlecenie powinno mieć odmienny priorytet. Kwestia tego typu, że pracownik powinien wiedzieć, która praca jest ważniejsza, szczególnie przy wielu zadaniach. To faktycznie ma spore znaczenie.
-

12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Moja Działalność Gospodarcza
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość