Jako autor tematu, sam jeszcze nie odpowiedziałem na pytania, które postawiłem, pomimo, że znam na nie odpowiedź, podziele się nim z Wami, aby byc może zobrazowac Wam pracę jako wolny strzelec.
Dlaczego zostaliście/jesteście obecnie freelancerami?
Przede wszystkim, jestem osobą, przekonaną, że to pieniądze powinny na nas zarabiać, a nie my na nie, także generalnie jestem zwolennikiem prowadzenia własnej działalności, w której sam sobie jestem szefem i wszystko zależy od moich decyzji.
Jakie usługi oferujecie?
pozycjonowanie i optymalizacja w wyszukiwarkach internetowych - SEO
kampanie reklamowanie w wyszukiwarkach - SEM
tworzenie stron internetowych - Webmastering
tłumaczenia, redagowanie treści, pisanie artykułów na określone tematy - Copywriting
Jakie pozytywne skutki wiążą się z pracą wolnego strzelca?
1. Sam sobie jesteś szefem, nikomu nie podlegasz
2. To Ty sam decydujesz kiedy i jak pracujesz
3. Przy odpowiedniej organizacji czasu, mogę pozwolić sobie na mnóstwo wolnego czasu
4. Dochody są zależne, tylko od włożonej pracy, choć jest to zależne od branży, nie będę się tu o tym rozpisywał.
Jakie natomiast są wady takowej pracy?
Generalnie wszystko co jest zaletą, może byc również wadą, przy dezorganizacji i braku samodyscypliny nie uda nam się osiągnąć wysokich zysków i zaspokoić potrzeb klientów.
Freelancing to przede wszystkim praca w godzinach, w których mamy na to ochotę, często jednak z nagłych wypadków, wychodzi na to, że nieraz musimy spędzić całą noc przed ekranem, w celu wykonania nagłego zlecenia, bądź naprawy zaistniałych szkód - m.in serwery, także może ingerowac w nasze życie prywatne.
Tyle w tym temacie